Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Balatonföldvári strandfejlesztés időutazással

Email Nyomtat PDF

Balatonföldvár 61,5 millió forintból, 50 százalékos önerővel fejlesztette a több mint 3 hektáros szabad strandját, amivel régi adósságát törlesztette, hiszen évtizedek óta nem jutott erre a célra forrás - mondta Holovits Huba polgármester pénteken, a projekt ünnepélyes záró-rendezvényén.

A projekt keretében a Keleti strandon található épületek jelentős részét elbontották, a megmaradó épületeket felújították, új térberendezési tárgyakat (padokat, pergolákat, szabadtéri játékokat, szeméttárolókat) telepítettek, valamint új akadálymentes vizesblokk, térkő burkolatú közösségi tér, kerítés, kerékpártároló, és sétányok épültek az elmúlt egy évben. A szombattól látogatható strand zöldterületeit és sportpályáit megújították, és helyet kapott benne egy "STRAND IDŐUTAZÁS - fürdőbugyogótól a monokiniig" című kiállítás is.

A beruházás Balatonföldvár önkormányzata, valamint az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Dél-Dunántúli Operatív Program "A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése" című pályázati felhívása keretében. Holovits Huba örömmel számolt be arról, hogy a projekt fejlesztéseihez vállalkozók is csatlakoztak, büfét, éttermet, sportszertárolót újítottak fel.

A záró-rendezvényen résztvevő Móring József Attila országgyűlési képviselő (KDNP) arról beszélt, hogy a balatoni beruházások nem csak a helyiek, hanem az egész ország érdekeit szolgálják. Azért is fontosak, mert rá kell ébreszteni a horvát tengerpartra utazó magyar családokat, hogy nem csak megállni, hanem az egész nyaralásukat érdemes eltölteni a Balatonnál. A képviselő kifejtette, szorgalmazza, hogy a kiemelt üdülőkörzet ne csak a széles körök által hozzáférhető uniós forrásokból részesüljön, hanem ismét legyen saját kerete, ami felett maga rendelkezik. (MTI)
noimage
AWLJbkQusde
(ELADÓ / Nyaraló)
eladó lakás-Siófok
eladó lakás-Siófok
(Lakás / Tégla építésű lakás)
eladó lakás
eladó lakás
(Lakás / Tégla építésű lakás)
Családi ház Fonyódon!!!
Családi ház Fonyódon!!!
(Ház / Családi ház)
Apartman kiadó
Apartman kiadó
(KIADÓ / Szállás)
Balatonhoz közeli nyaraló
Balatonhoz közeli nyaraló
(ELADÓ / Nyaraló)
noimage
Reviews :
(Ház / Családi ház)
nyaraló
nyaraló
(ELADÓ / Nyaraló)