Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Balatonfüreden épül az ország legnagyobb bringaparkja

Email Nyomtat PDF

Balatonfüreden épül az ország legnagyobb bringaparkja. Az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpárospályája épül közel másfél hektáros területen Balatonfüreden, jelenleg a 110 millió forintos beruházás befejező munkálatai zajlanak.

Szalay Balázs, a parkot üzemeltető Balaton Bike Fest Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy uniós pályázaton 50 millió forintos támogatást nyertek a nemzetközi szintű versenypályákat is magába foglaló létesítmény kialakítására, az építkezés szeptemberben kezdődött. Hozzátette: a 14 ezer négyzetméteres komplexumban sokezer köbméter föld megmozgatásával több különböző szintű pályát alakítanak ki; a tisztítás, tereprendezés, fakivágás után júniusban felépül az 1200 négyzetméteres úgynevezett dirt pálya (dombos, ugratókkal), ahol 8 méter magas földhegyekről ugrathatnak le a biciklisek.

Már elkészült a 2000 négyzetméteres triál pálya, amelynek a nyomvonalán mesterséges akadályokat, sziklákat, farönköket építettek ki. Elmondta, hogy az akadályok kiépítéséhez és a pályák kialakításához a többi között összesen 40 tonna betoncsövet, 124 tonna sziklát, 20 köbméternyi farönköt, 30 óriási gumit használtak fel, s egy mesterséges tavat is építettek. A balatonfüredi bringaparkban szerviz, kölcsönző, és elsősegélyhely létesült, a parkot bárki térítésmentesen kipróbálhatja a kerékpártudásának megfelelő szinten.

Szalay Balázs tájékoztatása szerint az idén harmadik alkalommal rendezik meg a Balaton Bike Festet június 22-26 között - a kerékpáros fesztivál tavaly harmincezer látogatót hozott a városba - de az új bringaparkban már idén négy nagy versenyt rendeznek. A Balaton Bike fesztivált - amelyre 60 méter hosszú, 3 méter magas és 5 méter széles lelátódomb és egy függőhíd is felépül a pálya felett - élőben közvetíti majd az Eurosport. Az ötnapos versenyre eddig ezerötszáz kerékpáros jelentkezett - tette hozzá. (MTI)


Ingatlanadó 2012: mennyi ingatlanadót szedhetnek be az önkormányzatok 2012-től?

Friss hírek:


eladó lakás-Balatonpart
eladó lakás-Balatonpart
(Ház / Családi ház)
noimage
eladó családi ház
(Ház / Családi ház)
Sóskúton ipari ingatlan eladó
Sóskúton ipari ingatlan eladó
(ELADÓ / Ipari ingatlan)
noimage
Eladi vagy cserélhetõ ingatlan
(Lakás / Panel lakás)
Vízparti ház
Vízparti ház
(Lakás / Új építésű lakás / apartman)
Vízparti ház
Vízparti ház
(Ház / Családi ház)
noimage
(ELADÓ / Panzió / vendéglátóhely)
KÖZPONTI HELYEN, FELÚJÍTOTT!
KÖZPONTI HELYEN, FELÚJÍTOTT!
(Ház / Családi ház)
noimage
balatonfüredi pince présház
(ELADÓ / Egyéb ingatlan)
noimage
Keresek kiadó üzlethelyiséget
(KIADÓ / Kiadó iroda / üzlethelyiség)
Keszthelyi első emeleti cirkós
Keszthelyi első emeleti cirkós
(Lakás / Tégla építésű lakás)