Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Halászléfőző fesztivál Balatonlellén világrekord-kísérlettel, 2011. július 23-án

Email Nyomtat PDF

Halászléfőző fesztivál Balatonlellén világrekord-kísérlettel, 2011. július 23-án. Hitelesített, 4251 literes rekorder bográcsban fognak világrekord-kísérletként egyszerre 7500 adag halászlét főzni 20 mesterszakács közreműködésével július 23-án Balatonlellén, az 50. Balatoni Folklórtalálkozón, ami a "balatoni" halászlé debütálása is lesz egyben - hangzott el a rendezvény csütörtöki balatonlellei sajtótájékoztatóján.

Rózsa Gábor vezető séf, a világrekord-kísérlet helyi ötletgazdája és kivitelezője bejelentette, két éves kutatómunka eredményeként megalkották a balatoni halászlé receptjét dédapáink, dédanyáink receptjeit ötvözve a modern gasztronómiával. Az ősnemes balatoni halakból készülő újfajta halászlé mind állagában, mind jellegében különbözik a szakirodalom által eddig ismert és elismert tiszai és bajai halászlevektől. A rekordkísérlet ennek a receptnek a bemutatója is lesz egyben, amellyel a balatoni embereknek azt a régóta dédelgetett álmát kívánták megvalósítani, hogy létezzen egy, a magyar tenger kiválóságát hirdető halászlé is - fogalmazott a séf.

A rekordkísérlethez a Halker Kft. mint a rendezvény fő támogatója biztosít 1500 kg halból készített 750 kg pontyszeletet, valamint az 1300 liternyi alapléhez szükséges alapanyagot. Nagy Éva, a Halker Kft. szóvivője elmondta, a cég halfeldolgozó üzeme a rendezvényt megelőző két napban csak a rekordhoz szükséges alapanyagok előkészítésén fog dolgozni.

Sebestyén István világrekord-hitelesítő rendkívüli emberi teljesítményeknek nevezte a hasonló Guinness-kísérleteket, amely mindenképpen megérdemli az országos elismerést, sajtónyilvánosságot, továbbá, hogy meg legyen örökítve az utókor számára. Még akkor is, ha a Guinness-könyvek londoni kiadói úgy döntenek egy-egy hasonló próbálkozásról, hogy nem tarthat igényt közérdeklődésre, "nekünk magyaroknak van arra szükségünk, hogy megmutassuk egymásnak mit tudunk" - tette hozzá arról is szót ejtve, hogy a magyar világrekord-kísérletek fele ital- és ételkészítéshez kapcsolódik bizonyítva, hogy a magyar gasztronómiai nemzet.

Gombos Emil, a balatonlellei művelődési ház igazgatója, a július 22-24 között megrendezésre kerülő 50.Balatoni Folklórtalálkozó kulturális felelőse arról beszélt, hogy a lellei folklórtalálkozó az ország egyik legrégebbi, ha nem a legrégebbi fesztiválja, amelynek elsődleges célja a hagyományőrzés és a magyar folklór bemutatása. Idén 12 néptánc és 7 népzenei együttes fog bemutatkozni az ország minden tájáról és a határon túlról. A kísérőprogramok között lesz 20 különböző műsor, kézművesek vására, a lellei borászok bemutatkozása, esténként pedig táncházakkal, mulatságokkal zárják majd a napot. (MTI)


Ingatlanadó 2012: mennyi ingatlanadót szedhetnek be az önkormányzatok 2012-től?

Friss hírek:


Kettős lakrész Balaton-közelben
Kettős lakrész Balaton-közelben
(Ház / Sorház / ikerház)
noimage
yzhwPSycRVgCB
(Lakás / Új építésű lakás / apartman)
Siófoki belvárosi lakás sürgősen eladó!
Siófoki belvárosi lakás sürgősen eladó!
(Lakás / Tégla építésű lakás)
noimage
bdckHChAyOUdig
(ELADÓ / Panzió / vendéglátóhely)
noimage
Kiadó üzletet keresek
(KIADÓ / Kiadó iroda / üzlethelyiség)
noimage
eladó házat keresünk
(Ház / Családi ház)
Kiadó lakás
Kiadó lakás
(KIADÓ / Szállás)
noimage
Eladó nyaraló
(ELADÓ / Nyaraló)
Együtt, mégis külön!
Együtt, mégis külön!
(Ház / Családi ház)
noimage
(Ház / Családi ház)
noimage
(Lakás / Tégla építésű lakás)
noimage
(ELADÓ / Ház)
Balaton
Balaton
(Ház / Családi ház)
ÖRÖK PANORÁMA!
ÖRÖK PANORÁMA!
(Ház / Családi ház)
eladó családi ház, Siófok
eladó családi ház, Siófok
(Ház / Sorház / ikerház)
Eladó telek Kilitin
Eladó telek Kilitin
(ELADÓ / Telek)