Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Homokos part készül Balatonfenyvesen

Email Nyomtat PDF

Homokos part készül Balatonfenyvesen. Kísérleti jelleggel lidós strandrészt alakít ki Balatonfenyves június elejére a főstrandján, megbontva a partvédőművet egy partszakaszon - számolt be a település független polgármestere.

A település polgármestere, Lombár Gábor elmondta: Balatonfenyves csendes, családias üdülőhely, a sekély víz miatt különösen kedvelik a kisgyermekes családok. Nekik kíván a község kedvezni azzal, hogy homokos gyermeklidót alakít ki a legnagyobb szabadstrandján húszméternyi partvédőmű megbontásával. A beruházás vízjogi engedéllyel történik, egy nyolcvanmillió forintos strandfejlesztési projekt részeként. A strandátalakítás egyben kísérlet is arra, hogy mi történik a megbontott partszakasszal.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a 2000-es évek elején, amikor rendkívül alacsony volt a tó vízszintje, a kikotort mederrész homokos iszapjával feltöltötték a főstrand partjának egy részét. A feltöltésnek rendkívüli sikere volt, de egy év alatt elvitte a homokot az áramlás.

Balatonlellének egyedi vonzerejévé vált, hogy 2005-ben lidót alakítottak ki, a Balatonból kikotort homokos iszapot rátöltve a partvédő műre. Kenéz István polgármester (független) beszámolója szerint annak ellenére, hogy fizetős a strand, mióta homokossá alakították a partját, háromszor-négyszer annyi vendég keresi fel. A strand lidóssá tétele előtt évi 22-38 millió forintos, tavaly már 104 millió forintos bevétele származott az önkormányzatnak az eladott belépőkből. (kapos.hu)
eladó  birtok
eladó birtok
(Ház / Családi ház)
noimage
(ELADÓ / Telek)
balatonfüredi lakóház eladó
balatonfüredi lakóház eladó
(Ház / Családi ház)
noimage
Red Wing Sale
(Ház / Családi ház)
balatonfüredi sorház eladó
balatonfüredi sorház eladó
(Ház / Sorház / ikerház)
hévízi apartman
hévízi apartman
(KIADÓ / Szállás)
Balatoni szálloda ár alatt eladó
Balatoni szálloda ár alatt eladó
(ELADÓ / Panzió / vendéglátóhely)
HÉVÍZ MELLÉK!
HÉVÍZ MELLÉK!
(Ház / Családi ház)