Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

A lakóingatlanok ára Veszprémben és a Balaton mellett növekedésnek indult

Email Nyomtat PDF

A lakóingatlanok ára Veszprémben és a Balaton mellett növekedésnek indult. A válság ellenére az erősen csökkenő trenddel szemben a lakóingatlanok ára Veszprémben és a Balaton mellett néhol növekedett - derül ki a legújabb, egy magyar bank által közzétett értéktérképből.

Bár a világgazdasági válság lecsengőben van, az ingatlanpiac lassabban stabilizálódik. Szakemberek szerint az építőiparban még mindig  drámai a helyzet. Az első negyedévben alig több mint 3000 új otthon épült fel és még ennél is kevesebb építési engedélyt adtak ki országosan. Megyénkben sem igen látni építkezést, kivéve Devecser és Kolontár környékét.   Ennek ellenére Ráski Tamás ismert veszprémi szakértő szerint 2011-ben stabilizálódhat a magyar ingatlanpiac. Különböző térségekben különbözőképpen reagáltak az ingatlanárak az előállt helyzetre.

- A Balaton-parti, kisebb értékű, rosszabb fekvésű ingatlanok ára nagyobbat zuhant. Az eladásra felkínált nyaralók árából a tulajdonosok általában  pénzügyeiket próbálják  rendezni. Így a piacra az átlagosnál több ilyen nyaraló került  magyarázza Ráski Tamás, aki szerint mindezt jól példázza, hogy irodájának ingatlankínálata hétszázról közel ezerre nőtt egy év alatt.
Jelenleg már a  jobb fekvésű, teljes panorámás vagy vízközeli, illetve vízparti nyaralók sem annyira keresettek, áruk ezért nem emelkedett jelentősen.

- A Balaton vízminősége és a környék infrastruktúrája jelentősen javul,  a külföldiek élénk érdeklődését mégsem tapasztalni. De nagyon örülök neki, hogy például egy Balatonalmádiban épülő  lakópark 36 lakása iránt jelentős az érdeklődés. Ennek a beruházásnak külön érdekessége, hogy az építő vállalkozás száz százalékban magyar tulajdon - részletezte  a helyzetet az ingatlanszakértő.

Országos hír, hogy a Balatonnál pillanatnyilag Balatonföldvár kistérsége a legdrágább, ahol az új lakások átlagára a 300 ezer forintot is meghaladja a magas szintű parti fejlesztések miatt. Badacsonytomajon és környékén a lakóházak tekintetében nincs élénkülés, a nyár közeledte azonban egy kicsit javított a lakótelkek piacán. Ez abban nyilvánul meg, hogy a viszonylag olcsóbb, két- és négymillió forint közötti árú telkek iránt kissé megnőtt a kereslet, viszont a lakóházak, nyaralók ára több esetben csökkent, az eladók öt százaléka jelezte Sall Csaba ingatlanközvetítőnek, hogy olcsóbban adná a házát, nyaralóját. Például egy badacsonytördemici, kétlakásos, 130 négyzetméteres nyaralót másfél hektáros földterületen 19,9 millió helyett már 18,5 millióért kínálnak. Tehát egy-két millióval lejjebb ment néhány épület ára. Sall Csaba szerint azonban ennél lejjebb már nem mehetnek az árak.

Veszprémben az egyik legdrágább hely az Egry- és a Hóvirág- lakótelep. Lakásvásárlóként és albérlőként is elsősorban egyetemisták foglalják el a környéket, amely szinte kezd egyetemi kampusszá átalakulni.

Ami az  ingatlanok bérbeadását illeti, szakemberek egybehangzó véleménye szerint a megyeszékhelyen és annak környékén a bérlemények ára jelentősen nem emelkedett, pedig sokan szeretnének lakást, üzletet, irodát, raktárt, telephelyet, vendéglátóegységet bérelni vásárlás helyett - nagyobb tőke, alapfedezet hiányában.

Kevés helyen látni építkezést a megyében, főleg Devecserben és Kolontáron dolgoznak a kőművesek, ácsok, burkolók. A vörösiszap által elsodort házak tulajdonosainak kárpótlására gyors ütemben nőnek ki a házak a földből. Ez a jelenség azonban nem élénkíti az ingatlanpiacot. (naplo-online.hu)


Ingatlanadó 2012: mennyi ingatlanadót szedhetnek be az önkormányzatok 2012-től?

Friss hírek:


Balaton-felvidék
Balaton-felvidék
(ELADÓ / Telek)
Kertes családi ház lakásáron
Kertes családi ház lakásáron
(Ház / Családi ház)
noimage
The page cannot be found
(ELADÓ / Telek)
Ingatlanok A-tól Z-ig
Ingatlanok A-tól Z-ig
(Ház / Családi ház)
noimage
dPekiUypiAhJ
(Lakás / Tégla építésű lakás)
ELADÓ
ELADÓ
(ELADÓ / Nyaraló)
Sürgősen eladó nyaraló
Sürgősen eladó nyaraló
(ELADÓ / Nyaraló)
Mobilház akció!
Mobilház akció!
(ELADÓ / Nyaraló)
noimage
bxHXcAYv0NCB
(ELADÓ / Ipari ingatlan)
noimage
(ELADÓ / Telek)
noimage
GZ1hLWAN
(ELADÓ / Mezőgazdasági terület)