Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Bűnügyi zárlatot kérnek egy épülő badacsonyi szállóra

Email Nyomtat PDF

Jogellenes szállodaépítés miatt törvényességi felülvizsgálati kérelemmel fordult több badacsonytomaji lakos a Központi Nyomozó Főügyészséghez, és bűnügyi zárlat elrendelését kezdeményezi a folyamatban lévő építkezésre - tájékoztatta Mészáros Éva, az érintetteket képviselő helyi lakos hétfőn az MTI-t. A beruházó szerint jogszerűen zajlik az építkezés.

Mészáros Éva állítása szerint két évvel ezelőtt a környék lakói egy 30 szobás szálloda felépítéséhez járultak hozzá, helyette azonban 45 szobás épül, egy egyeztetéskor fel nem tüntetett szárny pedig zöldterületre. Ezt egy éve, az építkezés megkezdése után vették észre - tette hozzá. Azóta több fórumon tiltakoztak, de a beruházás továbbra is folyik. Azt szeretnék elérni, hogy a szerintük szabálytalanul megépített szárnyat a hatóságok lebontassák.

"Négy ingatlan elértéktelenedését okozza, ha a szálloda ebben a formában fennmaradhat" - mondta Mészáros Éva. A beruházást támadó helyi lakosok szerint azt is ki kell vizsgáltatni, miért nem látta a tervtanács mint szakmai véleményező testület a terveket, holott egy kormányrendelet szerint minden, háromezer négyzetméternél nagyobb beruházáshoz kötelező a tervtanács előtti megjelenés, márpedig itt ennél nagyobbról van szó.

Nagy István, az építtető helyi borász és vendéglátós család érdekeltségbe tartozó projektcég, a B1237 Kft. egyik ügyvezető tulajdonosa az MTI megkeresésére közölte, minden jogszerűen zajlik, és erre az is garancia, hogy a 900 milliós beruházás részben uniós támogatással, nagyobb részt banki hitelből valósulhat meg.

"Ez azt jelenti, hogy féltucatnyi hatóság, köztük a VÁTI Kht. és az illetékes nemzeti park ellenőriz folyamatosan minden csavart, nem csak a terveket és a kivitelezést" - tette hozzá. Mint mondta, azért nem vitték tervtanács elé a projektet, mert nem érte el azt a nagyságot, amikortól kötelező ezt megtenni. Álláspontja szerint a projekt támadói nem éltek fellebbezési jogukkal, amikor még megtehették volna, most azonban a ténykedésük már nem más, mint alaptalan vádaskodás és rossz hír keltése.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a badacsonytomaji lakosok beadványa hétfőn érkezett meg a főügyészségre. (MTI)
noimage
Nvjc115c
(ELADÓ / Ipari ingatlan)
Balatoni ház
Balatoni ház
(Ház / Családi ház)
noimage
bxHXcAYv0NCB
(ELADÓ / Ipari ingatlan)
Keszthelyi Lakás
Keszthelyi Lakás
(Lakás / Tégla építésű lakás)
keresek
keresek
(Ház / Családi ház)
noimage
(Ház / Családi ház)
Balatonpart
Balatonpart
(Lakás / Új építésű lakás / apartman)
Eladó családiház
Eladó családiház
(Ház / Családi ház)
Családi ház Balatonszabadiban!
Családi ház Balatonszabadiban!
(Ház / Családi ház)