Társoldalaink: Budapest Ingatlan | Szeged Ingatlan | Pécs Ingatlan | Nagykanizsa Ingatlan

BALATONINGATLAN.hu - Eladó balatoni ingatlanok

Telephelyfejlesztési pályázatot hirdetnek a Nyugat-Dunántúlon

Email Nyomtat PDF

Telephelyfejlesztési pályázatot hirdetnek a Nyugat-Dunántúlon. A telephelyfejlesztési pályázatot a jövő héten meghirdetik a Nyugat-Dunántúlon, a vállalkozások 10 és 100 millió forint között pályázhatnak - közölte  a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón szerdán, Győrött.

Manninger Jenő közölte azt is, hogy a balatoni turisztikai fejlesztéssel kapcsolatos pályázat kerete 1,5 milliárd forint, az összeg vállalkozásfejlesztési és kulturális célokat szolgál. A pályázati anyagot a fejlesztési ügynökség rövidesen összeállítja - tette hozzá az elnök.

Jelenleg 9,9 milliárd forint pályázható európai uniós támogatásként a régióban az Új Széchenyi Terv keretében. A napokban jelent meg a helyi és  a térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztését támogató pályázat két milliárd forintos keretösszeggel. A felhívás szerint 20 és 300 millió forint közötti összeg nyerhető a vízkárokkal sújtott települések belterületének védelmét szolgáló fejlesztésekre. A pályázatok benyújtására június 30. és november 2. között van lehetőség.

A turisztikai szolgáltatások fejlesztésére 2,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, az erre vonatkozó pályázatokat december 31-ig lehet benyújtani. Ugyanaz a beadási határideje a helyi és a térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozását, illetve fejlesztését szolgáló pályázati kiírásnak.
A Nyugat-dunántúli régió településeit összekötő utak fejlesztésére 2,8 milliárd forint a keretösszeg, amelyre  2012 végéig lehet pályázni. Kerékpárutak építésére az 500 millió forintos keretösszeg jövő év március végéig pályázható.

Az egészségügyi rehabilitáció szolgáltatások fejlesztésére pályázók ez év szeptember végéig  nyújthatják be projektjeiket. Itt a keretösszeg 1,25 milliárd forint.  A klaszterek támogatására irányuló vállalkozásfejlesztési program viszont már lezárult.

Az idei év  hátralévő részében  várható még regionális pályázati kiírás egyebek között bölcsődék fejlesztésére, hulladéklerakók rekultivációjára, kistelepülések szennyvízkezelésére, továbbá alap-, és járóbeteg-ellátás fejlesztésére.

A Nyugat-dunántúli  Operatív Program 2007 és 2013 közötti  144,8 milliárd forintos forráskeretéből 123,8 milliárdot hirdettek meg mostanáig. A megkötött támogatási szerződések összege 76,5 milliárd forint, a kifizetett támogatás pedig 40,2 milliárd forint. Április végéig 145 projekt zárult le. (MTI)


Ingatlanadó 2012: mennyi ingatlanadót szedhetnek be az önkormányzatok 2012-től?

Friss hírek:


Fonyódon eladó kastély
Fonyódon eladó kastély
(ELADÓ / Egyéb ingatlan)
noimage
családi ház Balatonszepezden
(Ház / Családi ház)
noimage
Budapestre költözők
(Lakás / Panel lakás)
Balatoni panorámás luxusvilla
Balatoni panorámás luxusvilla
(Ház / Családi ház)
Balatoni ingatlanok
Balatoni ingatlanok
(ELADÓ / Nyaraló)
noimage

(Ház / Családi ház)
Vadászparadicsomban szántó
Vadászparadicsomban szántó
(ELADÓ / Mezőgazdasági terület)
Csopakon exkluzív új ház
Csopakon exkluzív új ház
(Ház / Családi ház)
két nagy üzlet kiadó Balatonlelle központjában
két nagy üzlet kiadó Balatonlelle központjában
(KIADÓ / Kiadó iroda / üzlethelyiség)
noimage
8bxb56GO
(Ház / Családi ház)
noimage

(Ház / Családi ház)
noimage
Kenesén panorámás
(ELADÓ / Telek)